Sibcon huvudbild blå, natur.

Handbilade timmerhus

Rundtimmer, kanadensiska knutar
Rundtimmer, kanadensiska knutar


Skandinaviksa knutar
Skandinaviska knutar

Den unika timmerstugan för dig med högt ställda krav på utförande och kvalité. Senvuxet nordryskt furutimmer används och för förbättrad motståndskraft mot röta är den understa stocken av lärk. Timmerhöjden varierar mellan 26-32cm och tjockleken är 20cm om man väljer planade stockar, annars är den ca. 30cm. Timmerväggar av sådan dimension ger en behaglig, jämn temperatur och skyddar både mot extrem kyla och värme.

Om man vill ha den runda eller planade timmertypen är en rent estetisk fråga. Bägge varianter kan levereras till samma konkurrenskraftiga priser.

Är ni ute efter helhetslösningar, kontakta oss gärna för kostnadsfri konsultation. Vår partner Nordisk Timmerdesign med SAR/MSA arkitekt Rolf Löfström finns med i såväl utformandet av husen som under själva byggprocessen. Vi har gedigen erfarenhet av byggnader med ekologiska förtecken och med naturliga material. Ett smakfullt sätt att blanda det gamla med en touch av nytt gör våra hus unika i en branch som annars domineras av traditionella hus, men för den som vill ha mer strikt traditionellt bygger vi naturligtvis det.

Sniderier för stolpar och andra detaljer kan också beställas, även av mer komplicerad karaktär då vi har mycket duktiga träsnidare tillgängliga.