Sibcon huvudbild blå, natur.

Handtimrade timmerhus

Rundtimmer, kanadensiska knutar
Rundtimmer, kanadensiska knutar


Skandinaviksa knutar
Blocksågat, Skandinaviska knutar

Den unika timmerstugan för dig med högt ställda krav på utförande och kvalité. Senvuxet nordryskt furutimmer används och för förbättrad motståndskraft mot röta kan man välja att ha det nedre stockvarvet i sibirisk lärk.

Timmerhöjden varierar mellan 26-32cm och tjockleken är 20cm om man väljer planade stockar, annars är den ca. 30cm. Timmerväggar av sådan dimension ger en behaglig, jämn temperatur och skyddar både mot extrem kyla och värme.

Om man vill ha den runda eller blocksågade timmertypen är en rent estetisk fråga. Bägge varianter kan levereras till samma konkurrenskraftiga priser.

Är ni ute efter helhetslösningar, kontakta oss gärna för kostnadsfri konsultation. Vi designar ofta hus tillsammans med våra kunder, baserat på deras önskemål och ideer.

Vi har gedigen erfarenhet av byggnader med ekologiska förtecken och med naturliga material. Ett smakfullt sätt att blanda det gamla med en touch av nytt gör våra hus unika i en branch som annars domineras av traditionella hus, men för den som vill ha mer strikt traditionellt bygger vi naturligtvis det.

Sniderier för stolpar och andra detaljer kan också beställas, även av mer komplicerad karaktär då vi har mycket duktiga träsnidare tillgängliga.

Vi har utbildade timmermän som monterar våra hus, vilket minimerar risk för misstag under våra byggnationer.

Då våra handtimrade hus byggs av otorkat timmer blir sättningarna stora under de ca 7 år som husen torkar ut och våra duktiga montageteam anpassar all byggnation till dessa kommande sättningar.

Tack vare detta går det bra att montera allt i huset trots sättningarna.

En fördel med denna långsamma uttorkning är att man får minimala torksprickor i stockarna.