Sibcon huvudbild blå, natur.

Lärk

Produkter - Sibirisk lärk
Lärken är ett hårt träslag med lång hållbarhet och en naturlig motståndskraft mot fukt och röta. Om man väljer rätt lärk så är den i många fall en fullgod ersättare för impregnerat trä.

I både Finland och Norge har impregnerat trä förbjudits i många sammanhang och trenden pekar åt samma håll i Sverige.

Byggtjänster
Vi kan även bygga din veranda, samt andra byggnationer. Såväl renovering med rot-avdrag som nybyggnation. Både yttre och inre arbeten.
Vi har inte möjlighet att åka ut på mindre arbeten än 50 arbetstimmar.


Leveranstid
Trallvirket och golvbrädor lagerhåller vi. Vid beställning av specialdimensioner tar det upp till en månad. Vid leverans av hela lastbilslass kan leveransen ta från en vecka upp till ca. två månader. Vid större volymer, begär offert för pris.

 
Kuriosa
En fördel med lärkgolv är att det är mycket hårt och slitstarkt, och att det är vackert förståss! Det har ca 50% högre böjhållfasthet än furu vilket gör att man kan ha tunnare virke eller längre cc-avstånd på bjälkar än vid användning av furu.

Se vår hemsida: www.lärkspecialisten.se
Vill du beställa eller veta mer - kontakta oss
Se även vårt sortiment av thermobehandlat trä - ThermoWood

Hyvlat virke

Trall: 28 x 120 x 2,7m / 3m / 3,6m eller 4m

Trall: 28 x 144 x 4m

Torkat till 14-16% (vilket är ungefär i jämvikt med utomhusluftfuktigheten och man slipper stora rörelser i virket på grund av självtorkning) Hög kvalitet!


  • (28X120) 321kr/m2 inkl moms = 38,50kr / löpmeter
  • (28X144) 361kr/m2 inkl moms = 52kr / löpmeter

Reglar 45x145

  • 99kr / löpmeter

Stolpar 90x90

  • 125kr / löpmeter

Torkad fasadvirke 21x120

Det är dyrare än tex furu eller gran, men om man tar med i beräkningen att sibirisk lärk inte behöver målas, är det billigare redan från dag ett efter montage. Obehandlad så antar den fort samma silvergrå färg som altanen under rubriken trallvirke. Bra för lockpanel.

  • 38,50kr / löpmeter